Search Advanced Close

För att hitta produktnedladdningar klickar du bara på ett av alternativen ovan och använder sedan sökformuläret som visas för att hitta alla dokument som är associerade med din sökning.

 

Search Advanced Close

Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Glasparken i Limmared

I juni 2019 invigdes en ny aktivitetspark i Limmared - Glasparken

2019-08-20 15:02:00

Mer information

Sockerlekan i Staffanstorp

Sockerlekan i Staffanstorp. Tillgänglig lekplats med tema Sockerbruk-jordbruksindustri.

2019-06-13 10:08:00

Mer information

Vasaparken i Uppsala

En fin och välplanerad,riktigt bra tillgänglighetsanpassad park.

2018-07-12 09:17:00

Mer information

Referensplatser

Låt dig inspireras

Visa alla referensobjekt
Search Advanced Close


Tillgängliga och familjevänliga utomhusgym

All form av rörelse påverkar din hälsa positivt. Du blir piggare, starkare, gladare och både minnet och sömnen kan förbättras. Risken för sjukdomar och benbrott minskar också. Därför är det bra att få in mer rörelse i vardagen och undvika för mycket stillasittande.
Våra utomhusgym har utformats för att välkomna alla - unga, gamla, inaktiva, aktiva och människor med olika hälsobehov.

kvinna i rullstol tränar armarna


Kroppen är byggd för rörelse. När man rör sig händer mycket i kroppen som gör att man blir piggare och starkare. Fysisk aktivitet i form av raska promenader, trädgårdsarbete eller friluftsliv kan minska risken för bland annat hjärt-kärlsjukdomar, cancer och psykisk ohälsa. 

En halvtimme lagom ansträngande aktivitet om dagen räcker. Det behöver inte vara vid ett och samma tillfälle. En kvart två gånger varje dag eller flera fem-minuters-pass fungerar lika bra.
Varje steg räknas.

Att kombinera konditionsträning, exempelvis löpning med styrketräning kan vara ett optimalt sätt för att uppnå bra kroppslig hälsa, skapa kondition, bygga muskler och bränna fett. Välj den motionsform som passar dig och kombinera gärna mellan olika typer av träning.

I början kan det kan kännas ett visst motstånd och det är då det är viktigt att härda ut och kämpa vidare. Efter hand kommer allt gå mycket lättare, när kroppen har vant sig vid träning samt de positiva resultaten börjat infinna sig. Då kommer träningen bara att bli lustfylld och nödvändig.


Din egen träningsplanering

Med Activate appen kan du skapa dina egna unika träningspass och dela dina framsteg och upplevelser med vänner och på Sociala medier.. 
Yoga, funktionsträning, vikter, löpning eller promenader. Håll koll på allt i mobilen, du kan planera din träning i förväg och sedan aktivera den när du är redo att köra. Spara dina träningstillfällen med resultat så kan du själv följa din status och dela den med andra bara omdu vill.

Hämta och installera Activate App för din smartphone. 

Hämta för IOS >>

Hämta för Android >>

 

TGO Activate app to find outdoor gyms


 

close up of pull up outdoor gym equipment


HAGS CoatTM

Antimikrobiella ytbehandlingar har visat anmärkningsvärda minskningar av bakterier i oberoende laboratorietester och HAGS CoatTM kommer som standard på alla HAGS träningsredskap. Alla målade stålytor på Fitnessredskapen kan nu skyddas från mikrobiell tillväxt och nedbrytning. Ytbehandlingens antibakteriella effekt pågår så länge som färg kvarstår, eftersom den antimikrobiella aktiva ingrediensen är fördelad i färgen.


Fitness standard
 

  

Svensk Standard SS-EN 16630:2015 för Permanent installerad fitnessutrustning,
är tydlig i säkerhetsfrågor för träningsutrustning. Vi följer alla regler och riktlinjer för högsta säkerhet

Du kan ladda ner och läsa vår Guide för underhåll av Sport & Fitnessutrusning genom att klicka på bilden.

Vi erbjuder även utbildningar i säkerhet och underhållning av utegym.
Det kan du läsa mer om och anmäla dig här:  Till information om utbildningen >>