Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Hållbarhet

Hur bidrar HAGS till en bättre miljö?

HAGS har alltid fokuserat på hela miljön för barn och vuxna. Vikten av grönytor kan inte nog understrykas. Det finns ingen bättre lekmiljö än naturen försedd med speciellt designad lekutrustning. Natur, vatten och luften vi andas är nödvändiga förutsättningar för all form av liv. Omsorg om vår miljö är en självklarhet, men att verkligen komma till skott och göra något för att lösa miljöproblem, kräver kunskap och mycket arbete. Det är en krävande uppgift oavsett vem som tar sig an den. På HAGS tar vi miljöfrågorna på mycket stort allvar.

  • Genom materialval (miljömässig alternativ när det finns möjlighet eller material som kommer från hållbara källor)
  • Materialen som används innehåller ämnen som uppfyller EU lagstiftning såsom REACH samt nationell lagstiftning (kontrolleras vid bedömning av våra produkter i BVB samt SundaHus)
  • Modulär design som hjälper till en minskning av behov för nyproducerad produkt. Genom att ersätta en komponent, behövs det inte att beställa en helt ny produkt. Då kan också förlängas livslängden av våra produkter.
  • Genom modulär design kan man källsortera olika material för återvinning, återanvändning eller energiåtervinning

 

HÅLLBART - 75 hållbara år är bara början.

För oss på HAGS handlar hållbarhet om såväl bakgrund som framtid. Vi har snart 75 år på nacken och vi vågar påstå att vi under hela resan har haft en äkta omsorg om både miljö och människor. Även om man inte pratade lika mycket om begreppet ”hållbarhet” på den tiden.

Historien kring våra produkter utgår alltid ifrån den glädje och gemenskap de skapar, men i snart 75 år har vi också kunnat konstatera att lek och lärande går hand. Något som innebär att produkterna dessutom fungerar som i det närmaste oslagbara utbildningsverktyg. I grunden finns alltid ett fokus på tekniska fördelar, säkerhet, hög kvalitet och unik design.

Vi har vår svenska verksamhet i Aneby, nära naturen, mitt i de Småländska skogarna. En bra plats eftersom vi älskar livet utomhus och vill vara med och bidra till att våra barn, barnbarn och deras barn ska få leva och leka i en hälsosam miljö. Som företag har vi ett ansvar för att vår verksamhet är hållbar både när det gäller ekonomiska, sociala och ekologiska frågor. Vårt varumärkeslöfte ”inspiring all generations” rymmer en stor dos omtanke, men även ett ställningstagande ur hållbarhetsperspektiv.

I arbetet med att skapa aktiva och hållbara utomhusmiljöer är vår målsättning att tillverka och leverera produkter på ett sätt som är så skonsamt och förnuftigt som möjligt. För både människor och miljö i hela kedjan. Alla material väljs med stor omsorg, samtidigt som tillverkningsprocessen är noga genomtänkt. Allt utifrån ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Ett bra exempel på detta är leksystemet UniPlay som utvecklades på 1980-talet i gedigna material som återvinningsbar furu och hållbart stål.

Vi har kommit långt under våra första 75 år. Men vi vill ständigt bli bättre och fortsätta utvecklas för att stärka hållbarheten i och från vår verksamhet. Det handlar om livslängd - HAGS har gett barn, ungdomar och vuxna över hela världen möjlighet till lek, aktivitet och glädje


 

Agenda 2030 HAGS Aneby

Vi blev inspirerade av det nya tänkande som "Stockholm Resilience Center" presenterade under 2016. Att Globala Målen ska illustreras som en tårta, när det gäller koppling mellan de tre största hållbarhetspelarna (sociala, ekonomiska och miljö aspekterna) och Agenda 2030. Därför har vi samlat ihop alla Globala Målen som vi bidrar till i dagsläget samt fortsätter att utveckla under dessa fem fokus områden.


 

Hållbara produkter

Här kan du hitta produkter i vårt sortiment som är klassade enligt SundaHus eller Byggvarubedömningen.

Lek

Modulbaserade lekställningar, rutchkanor, gungor m.m. Här finns allt för att du ska kunna skapa en lekfull miljö som uppskattas av alla generationer.

Visa produkter

Sport

Idag känns möjligheten till fysisk träning allt mer viktigare. Regelbunden rörelse stärker både muskler och sinne. I vårt sportsortiment finns utrustning som gör träningen mer lättillgänglig. 

Visa produkter

Möbler

Här hittar du bänkar, bord och soffor med material som tål naturens och omvärldens påverkan över lång tid.

Visa produkter

Cykelförvaring

När vi behöver ställa om för klimatet så är cykeln ett viktigt verktyg. Med ett cykelgarage kan man tryggt förvara sin cykel samtidigt som den skyddas från väder och vind.

Visa produkter

Papperskorgar

Med HAGS papperskorgar och askkoppar är det lätt att hålla vår natur fri från skräp och hålla dem rena och fina. 

Visa produkter

Övrigt

Letar du efter grill, julgransfot, blomlådor eller produkter som ökar sälerheten för gångtrafikanter? Då hittar du dessa här.

Visa produkter

 

 

Svanenmärkta byggprojekt

För artiklar som innehåller godkänt träslag i svananmärta byggprojekt får kunden ett signerat Kvalitetsäkringsdokument, Bilaga 12. Artiklar som som inte innehåller trä eller träbaserade komponenter(ex.HPL) är godkända att använda i Svanenmärkta byggprojekt utan kvalitetsdokument. 

Vid frågor är du välkommen att kontakta Isabela Lucas, Hållbarhets- & Kvalitetsansvarig via mejl i.lucas@hags.com

X

Behöver du hjälp?

Vi svarar gärna på dina frågor, tankar och funderingar. 

Våra experter finns här för att hjälpa dig med frågor kring lekparksutrustning, utegym och parkmöbler. 

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.