Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Ge tillbaka till samhället

Vi engagerar oss i frågor som våra kunder & kollegor bryr sig om. Vi stödjer vanliga människor som gör extraordinära saker för att göra välden till en bättre 
och mer inkluderande plats. Från stadsdelar i Göteborg eller Manchester, till de i Paris eller Sevilla, vårt tillvägagångssätt är både globalt och lokalt.

  • Sponsrar Team Rynkeby i deras insamlingsarbete till Barncancerfonden.
  • Sponsrar ungdomsidrottslag
  • Stödjer barns utbildning och rätt till skolgång i Guatemala
  • Hjälper våra Ukrainska grannar
  • Stödjer Generation Pep som arbetar för att främja ungas hälsa och välmående
  • Stödjer Säkra varje unge för att förhindra övergrepp och gromning på barn
  • Stödjer Aktiv skola

Plan International

I mer än hälften av alla länder i världen går färre flickor än pojkar i högstadiet och gymnasiet. Fattigdom, könsstereotyper, sociala normer, barnäktenskap, sexuellt våld och oönskade graviditeter är några exempel på hinder för flickors möjlighet att få gå i skolan. Plan International är en organisation som arbetar för att ge fler barn och framför allt flickor, i några av Guatemalas socioekonomiskt mest utsatta regioner möjlighet att fortsätta gå i skolan. Ett led i detta arbete är att erbjuda skolstipendier i samarbete med ett 30-tal högstadie- och gymnasieskolor. Något som möjliggör fortsatt utbildning för tusentals flickor. Eftersom barns rätt till lek och lärande ligger oss på HAGS så varmt om hjärtat är detta ett projekt som vi med glädje valt att stödja.
 

Läs mer

Team Rynkeby

Team Rynkeby är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris. Team Rynkeby grundades år 2002 i Danmark, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Rynkeby Foods var huvudsponsor för cykelturen, men även andra företag visade sitt stöd. Deltagarna i historiens första Team Rynkeby-lag var faktiskt så duktiga på att skaffa sponsorer att man fick ett överskott på 44 500 kr när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare. Pengarna skänkte Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital, och en ny tradition var därmed född. Under största delen av ett år ska deltagarna inte bara klara av att cykla dryga 1 200 km till Paris – de förpliktigar sig också till att göra en insats för att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar. 
 

Läs mer

Idrottsföreningar

Barnens rätt till rörelse samtidigt som de har kul ser vi som en självklarhet. Därför stödjer vi lokala föreningar runt om Aneby så att alla barn kan utöva den sporten som de gillar mest.

Vi stödjer bland annat:

  • SOK Aneby
  • ASK
  • IF Hallby