Digital kurs i projektering, planering och underhåll av säkra lekplatser

 

Om kursen 

Kursen vänder sig till dig som vill ha teoretiska kunskaper om vad som gäller vid drift och underhåll av lekplatser. Kanske är du en landskapsarkitekt som ritar och projekterar lekplatser eller jobbar du med förvaltning, har driftansvar och köper in tjänster av certifierade besiktningsmän och entreprenörer. Då är detta en kurs som ger dig en bra grund att stå på i ditt arbete. Du kommer att få kännedom och kunskap i vad du bör tänka på vid design och projektering av lekplatser, hur du tolkar och läser en besiktningsrapport och identifiera val av åtgärder. Du får även lära dig att hitta och läsa svensk standard för lekredskap (SSEN-1176). För dig som jobbar praktiskt med lekredskap eller lekplatser, rekommenderar vi i stället Grundkurs i säkerhet och underhåll av lekplatser.

Inga praktiska moment ingår i vår digitala kurs. Däremot kommer ni att få teoretiska övningar att utföra inför uppföljningsdagen. Kursledare är HAGS säkerhetschef, Janne Wahlstedt, certifierad besiktningsman med 35 års erfarenhet av att arbeta med utemiljö och säkra lekplatser. Janne är en omtyckt föreläsare som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet på ett pedagogiskt och inspirerande sätt.


Kursens innehåll:

  • Genomgång av gällande svenska lagar och regler för lekredskap och lekplatser.
  • Grundlig genomgång av kraven i Svensk Standard för lekredskap (SSEN-1176).
  • Övningar för att lära sig använda och slå i standarden SSEN-1176.
  • Vikten av drift- och underhållsplanering
  • Grundlig genomgång av SSEN 1176-7, Vägledning för installation, besiktning, underhåll och drift.
  • Grunder för att läsa, förstå och tolka besiktningsrapporter med efterföljande val av åtgärder och prioriteringar.
  • Viktig information om projektering och installation av lekplatser, samt om vanligt förekommande fel och brister vid installationer.

 

Dag 1 & 2: Online via Teams kl. 08:45-16:15
Uppföljningsdag: Online via Teams kl. 08:45-11:45
Pris: 12 250 SEK exkl. moms.

I priset ingår SSEN-1176 som bokutgåva samt all annan nödvändig kurslitteratur i digital form. Om du istället vill ha en digital utgåva av SSEN-1176 i PDF-format, och inte en fysisk bok, skriv det under övrig info i anmälningsblanketten. All kurslitteratur skickas till av din angivna postadress cirka en vecka innan kursstart.Kurstillfällen under hösten 2021:
v. 45  9-10 november med en uppföljningsdag v. 48 1 december

Klicka här för att anmäla dig!Vill du bli certifierad besiktningsman?
HAGS Academy utför inte några certifieringar. Om du önskar bli certifierad besiktningsman för lekredskap, kontakta SERENO Certifiering AB:
Mail: sereno@certifiering.se
Telefon: 08-556 953 30