Grundkurs i säkerhet och underhåll av lekplatser


Kommer under våren 2021 att genomföras digitalt.

 

Om kursen 

På grund av rådande omständigheter med Covid-19, har vi på HAGS Academy fattat beslutet om ett nytt upplägg för höstens grundkurser. Alla teoretiska pass kommer att genomföras digitalt. Vi använder oss av TEAMS och länk till mötet skickas några dagar innan kurstillfället. Man behöver inte ha TEAMS installerat på sin dator för att delta, dock krävs det en bra internetuppkoppling. Till våren hoppas vi att ordningen är någorlunda återställd och då planerar vi att genomföra de viktiga praktiska övningarna på plats i Aneby. En fördel med det nya upplägget är att du har gott om tid att läsa in dig på det vi går igenom under teorin. Detta kan leda till att de praktiska övningarna dag 3 blir bättre än vanligt!

Precis som vanlig är vår målsättning är att du, efter kursen slut, självständigt eller i grupp ska kunna utföra tillsyn av lekplatser och tolka en besiktningsrapport. Du ska även ha kännedom om viktiga lagar och regler samt hur Svensk Standard fungerar som ett hjälpmedel vid arbete för att göra lekplatsen säker. 

Kursen vänder sig till dig som har intresse och behov av att lära dig mer om lekplatssäkerhet. Kanske arbetar du med att projektera, montera eller förvalta en lekplats? Ansvarar du för skötsel och underhåll, eller kommer du att utföra tillsyn/besiktning av lekplatser? – Då är detta kursen för dig!

Du behöver inga förkunskaper. Tillsammans kommer vi att gå igenom både teoretiska och praktiska moment. De praktiska delarna utförs i grupp, under en dag i maj 2021. Vi besöker flera lekplatser i området så tänk på att ta med kläder efter väder.

Kursledare är HAGS säkerhetschef, Janne Wahlstedt, certifierad besiktningsman med 35 års erfarenhet av att arbeta med utemiljö och säkra lekplatser. Janne är en omtyckt föreläsare som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet på ett pedagogiskt och inspirerande sätt.


Kursens innehåll:
  • Gällande svenska lagar och regler för lekplatser.
  • Grundlig genomgång av kraven i Svensk Standard för lekredskap (SSEN-1176).
  • Övningar för att lära sig använda och förstå SSEN-1176.
  • Certifierad besiktningsman (extern) delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.
  • Praktiska besiktningsövningar med grundläggande kännedom om provsonder.
  • Praktiska övningar gällande att utföra riskanalyser och fel-beskrivningar.
  • Grunder för att läsa och förstå besiktningsprotokoll.
  • Certifierad besiktningsman visar hur du kan skriva ett tillsyn/besiktningsprotokoll.
     

Dag 1 & 2 : Teorigenomgång online via TEAMS 9:00-16:00
Dag 3: Praktisk dag hos HAGS i Aneby 8:45-16:30
Pris: 11 250 SEK exkl. moms. Priset inkluderar SSEN-1176  (värde 2800kr) och övrigt kursmaterial samt fika och lunch dag 3 i Aneby.

 


Kurstillfällen under våren 2021:
v. 10  9-10 mars (praktisk dag i Aneby 17 maj 2021) 
v. 12  23-24 mars (praktisk dag i Aneby 18 maj 2021)  
v. 15  13-14 april (praktisk dag i Aneby 19 maj 2021)  
v. 17  27-28 april (praktisk dag i Aneby 20 maj 2021)

Klicka här för att anmäla dig!

 


Vill du bli certifierad besiktningsman?

HAGS Academy utför inte några certifieringar. Om du önskar bli certifierad besiktningsman för lekredskap, kontakta SERENO Certifiering AB:
Mail: sereno@certifiering.se
Telefon: 08-556 953 30