UniPlay - en 30-åring med barnasinnet kvar


HAGS leksystem UniPlay har varit barnens favorit i 30 år. Hur får man ett leksystem med rötterna från 70-talet att växa och utvecklas till en storsäljare runtom i världen? 
Vi tror på det tidlösa i leken och har hållit fast vid vår idé om ett modulbaserat och flexibelt system som lockar fram nyfikenheten, oavsett ålder och kultur. Istället för att kasta ut det gamla och bygga nytt har vi tagit vara på erfarenheterna från generationer av lekande barn. 
Vi har vågat behålla det som var bra redan från början, samtidigt som vi förädlat och tillfört nya lekfunktioner, material, färg och form. 

Hur började det då? Det var i slutet av 70-talet som Bo Qvennerstedt och Thorulf Löfstedt fick fria händer att ta fram ett nytt och byggbart leksystem. Rena rama jul-afton för två unga formgivare som hade barnasinnet kvar och drevs av lust att skapa lek och glädje. Resultatet av deras arbete blev ett enkelt och flexibelt modulsystem som fick namnet Småland. Att kunna erbjuda kunderna i det närmaste exakt vad de önskade sig, utifrån sina egna förutsättningar var något helt nytt. Inte bara för HAGS utan för hela branschen. Möjligheterna begränsades enbart av fantasin och säkerhetstänket. Modulsystemet fortsatte att utvecklas efter marknadens behov och 1989 lanserades UniPlay. Ett fantastiskt lek-system som i dubbel bemärkelse har sitt ursprung i Småland. 

Nu vill vi fira den lekfulla 30 åringen med att erbjuda 30% på 30 favoriter.