Search Advanced Close

För att hitta produktnedladdningar klickar du bara på ett av alternativen ovan och använder sedan sökformuläret som visas för att hitta alla dokument som är associerade med din sökning.

 

Search Advanced Close

Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Glasparken i Limmared

I juni 2019 invigdes en ny aktivitetspark i Limmared - Glasparken

2019-08-20 15:02:00

Mer information

Sockerlekan i Staffanstorp

Sockerlekan i Staffanstorp. Tillgänglig lekplats med tema Sockerbruk-jordbruksindustri.

2019-06-13 10:08:00

Mer information

Vasaparken i Uppsala

En fin och välplanerad,riktigt bra tillgänglighetsanpassad park.

2018-07-12 09:17:00

Mer information

Referensplatser

Låt dig inspireras

Visa alla referensobjekt
Search Advanced Close

NRG Hinderbana

Precis som namnet antyder så uppmanar NRG till lek som ger energi, spänning och utmaningar på olika nivåer. Passar utmärkt både på skolgården och i lekparken.

Häng med på äventyr

Med inspiration av världens natur tar NRG med oss på en resa i fantasins värld.Lekplatsen kan bli en häftig bergskedje, farligt träsk eller en gigantisk ravin. Med hjälp av fantasin och både fysisk och mental styrka kan den våghalsiga korsa de förrädiska stigarna. Är man inte riktigt redo för de stora äventyren väljer man en tryggare och lite enklare väg.

NRG uppmuntrar till rörelse och aktiviet genom lek samtidigt som den sätter fart på fantasin och lusten att utmana sig själv. Oavsett om man tänker sig en sumpmark fylld med alligatorer, en djup ravin, skogspromenad eller är kvar på lekplatsen så bidrar NRG till en upplevelse full av äventyr.

 

Fysisk aktivitet får oss att må bra! Barn behöver röra på sig för att växa och utveckas, både fysiskt och mentalt. Det finns mycket forskning som visar att barn som är aktiva och rör på sig har lättera att prestera i skolan

De senaste åren har barns rörelsemönster förändrats. Tyvärr är det många barn som rör sig alldeles för lite idag. WHO rekommendera 60 minuter fysisk aktivetet om dagen, detta kan ske genom fritidsaktiviteter, spontan idrott eller organiserade träningsverksamhet. Men man skall inte glömma bort den viktiga vardagsmotionen - att gå, cykla, hoppa, dansa och leka.

NRG uppmuntrar till fysisk aktivet genom leken. Det krävs både styrka och balans för att klamra sig fast vid repgungor eller monkey bars när man tar sig fram genom hinderbanan.  
Noggrannhet och framåtplanering behövs för att ta sig över, under och genom hinder längs vägen. 

NRG Hinderbana

Som många andra av våra leksystem är NRG ett flexibelt system fullt med möjligheter.Du kan välja om du vill ha en kombination som är designad och klar eller om du vill skapa en egen äventyrsfylld hinderbana. Vi vill att det skall vara enkelt, rolgt och inspirera till att få barn i rörelse.

 

NRG Kombinationer

Våra färdiga kombinationer finns i olika storlekar och prisklasser. De är designade och konstruerade för att ge maximalt lekvärde för att skapa en rolig slinga med mycket varierande lek. Klättra, balansera, gunga, vrida och vänd - här finns inget rätt eller fel. Alla tar sig fram på eget sätt efter bästa förmåga. Kombinationerna är fyllda med många funktioner så att det finns något för alla. Det är viktigt för självförtroendet att kunna lyckas men det måste även finnas tillräckligt med utmaningar för att kunna aktivera barnen under en längre tid.   

 

North Peak

Förbered dig på ett fantasifullt äventyr. Här finns mycket träning i olika nivåer men även möjlighet till vila och återhämtning.

Består av: Yukon Log Roll, Everglades, Triangle Net & Amazon Basin
 

 

Half Dome

Äventyret väntar, här gäller det att hålla fokus så du undivker att gå vilse i Atlas.
Den här kombination erbjuder alla utmaningsnivåer för klättring, krypning och styrka. Plus en medelhög/ hög nivå för balansen.

Består av: Hogs Back, Atlas, Twisted Ladder, Funnel Web, Jungle Rope, Amazon Basin

 

Cathedral Peak

Ett alldeles lagom stort äventyr där det krävs att man håller tungan rätt i mun när man blanserar sig fram. Den här kombination erbjuder alla utmaningsnivåer för klättring, krypning och styrketräning. Plus medelhög/hög nivå för balansövningar

Består av: Tierra Del Fuego, 2x Triangle Net, Cheddar Gorge, Uluru, Jungle Rope och Double Klondike.

 

El Capitan

Utmaningen att ta sig från ena änden av hinderbanan till den andra utan att nudda mark - får defintivt barn i rörelse. Den stora äventyret erbjuder alla utmaningsnivåer för klättring, krypning och stryketräning. Plus medelhög/hög nivå för balansövningar.

El Capitan består av: Galdhøpiggen, Twisted Ladder, Funnel Web, Kebnekaise, 2x Twisted Ladder, Atlas, Jungle Rope, 2x Single Rope, Everglades, Triangle Net, Niagra Falls, och Cheddar Gorge

 


Nya komponenter 

Nu utökar vi det befintliga sortimentet genom att tillföra nya roliga hinder. Det ger dig som vill vara kreativ och skapa en egen äventyrsbana ännu fler möjligheter. Produkter från sortimentet kan ordnas i praktiskt taget vilken kombination som helst. Varför inte skapa en unik lekplats till skolgården, där eleverna kan både fylla på och göra av med energi under skoldagarna. Eller bygg en stor äventyrsbana på lekplatsen som uppmuntrar  till fysisk aktivietet. 

Introduktionen av nya komponenter och kombinationer ger:

•  Möjlighet att länka fler produkter tillsammans.

•  Högre lekvärde 

•  Större valmöjligheter till en skräddarsydd layout. 


Välj en NRG Hinderbana

Låt dig inspireras och välj en av de många olika kombinationerna i NRGs sortiment.

NRG-serien är designad och konstruerad för att ge maximalt lekvärde. Kombinationerna är fyllda med många funktioner så att det finns något för alla att hänga, leka och ha roligt.

Bläddra bland kombinationer

Bygg din egen NRG Hinderbana

Produkter från sortimentet kan ordnas i praktiskt taget vilken kombination som helst för att skapa din egen skräddarsydda layout.

Var kommer din inspiration ifrån?

Se NRG Hinderbanas komponenter

Fördelar för barnens utveckling

Barn i hinderbana

Uppmuntrar fantasifull lek.

Pojke balanserar på nät

Kognitiva och sociala lekmöjligheter.

Flicka i nättunnel

Utmanar barnen fysiskt och mentalt.

Flickor klättrar i hinderbana

Olika svårighetsgrader för olika hinder.