Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Loly climber spinning render

Loly Climber

En ny iögonfallande klätterlek som inbjuder till spännande och utmanande lek. Inspirationen är hämtad ifrån en berg-och dalbana. Här krävs det krävs mod för att ta sig upp – genom eller över loopen. I Loly Climber tränas både styrka, balans, koordination och flexibilitet.

Barn har ett naturligt behov av att röra på sig och söker ofta utmaningar och spänning. Här får barnen en ordentlig genomkörare. Klättra i, runt, på eller igenom. Loly Climber ger oss lust at leka ”på direkten”. Här kan vi vara spontana och utforska och leka tillsammans. Barnens kroppar blir starkare, sinnena utmanas och den sociala förmågan utvecklas. Aktiva barn blir aktiva vuxna.

 

Se produktinformation

Från idé till lek

2019 utlyste HAGS en designtävling där över 50 lekfulla förslag skickades in för bedömning. Det fanns många roliga och spännande idéer att gå igenom. Till slut fastande juryn för Loly Climber - designade av Carol Alcaide i Spanien. Carol fick sin idé när hon upptäckte att hennes dotter alltid klättrade ”uppför” rutschkanan. Idén med den fräcka designen var också att barn ofta letar efter en plats att gömma sig, så med tubrutschen som grundidé tog kreativiteten fart. Inspirationen till formgivningen är hämtad ifrån en berg- och dalbana med sina loopar, svängar och höjder. Först var tanken att endast ha en in- och utgång men risken för blockering då många barn leker samtidigt gjorde att Carol tänkte om och designade Loly Climber med två in – och utgångar. 

Från design till färdig produkt. Hela konceptet var viktigt dvs att behålla grundidén med tubrutsch men nu öppen och välkomnande för barnen att leka i. Med hjälp av metallringarna blir det möjligt för barnen att klättra både ut- och invändigt – en tub med såväl utsikt som insikt. Genom tunneln är det lätt för barnen att klättra, drömma och undersöka världen från ett annat perspektiv. Loly Climber lockar barnen att titta, utforska och leka. Fantasi och spänning utvecklar barnens sinnen. 

Material och färger

Loly Climber finns i 6 olika färgvarianter. Så välj den kombination som passar just DIG! Producerad av starkt, hållfast stål och pulverlackerad i flera olika kulörer. Stålmaterialet gör Loly slitstark, hållbar samt kräver lite underhåll. Det armerade gummimaterialet på plattformarna har en textur så att man inte kan halka. Det är också laminerat med förstärkta lager för ökad livslängd. 

Climbing Multigenerational

Titangrå / Grön

Titangrå / Röd

Sliding Interactive

Titangrå / Gul

Grön

Coordination Balancing

Röd

Gul


Berg och dalbana
Inspirationen till Loly Climber är hämtad ifrån en berg-och dalbana. Den spännande designen inbjuder till varierande lek som kan pågå under en lång tid.


barn som stiiter på pappas axlar och spanar i kikare
Att se världen ”från ovan” ger en annorlunda upplevelse utöver det vanliga. Plattformarna i Loly Climber gör det möjligt att ta en paus i leken och samtidigt titta på utsikten.


Flicka som klättrar i träd
Precis som när man klättrar i träd blir det första steget den stora utmaningen. I Loly Climber tränsas både styrka och koordination i klättringen.