Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Formgivare

På HAGS finns en medveten strävan att hitta lösningar där form och funktion samverkar och där tidlösheten är en viktig faktor. Våra produkter för offentliga utomhus- och inomhusmiljöer skapar naturliga mötesplatser som tål naturens påverkan på materialen över lång tid. HAGS arbetar i nära samarbete med flera skandinaviska formgivare. Produkterna utvecklas i småländska Aneby och vi möter dem i miljöer över hela världen.

 

Gunilla Allard

Gunilla Allard

Gunilla Allard är idag en av skandinaviens mest ansedda möbelformgivare. Flera av hennes produkter har blivit klassiker som älskas av människor både inom den privata och offentliga sektorn. Hon är en mästare på att kombinera funktion och elegans och lägger stor vikt vid att även små detaljer skall bli fulländade. Gunilla har sin bakgrund som scenograf inom filmindustrin, där hon bland annat arbetade med Ingmar Bergman, innan hon 1983 började på Konstfack i Stockholm för att studerar möbeldesign. Hon har tilldelats ett stort antal priser och utmärkelser, bland annat Bruno Mathsson-priset samt danska Georg Jensen-priset. Hon har även utsetts till hedersdoktor vid Linnéuniversitet i Växjö. För HAGS har Gunilla formgivit möbelserien Pixbo, Chili, & Pepper grill, Flox blomlåda, bänken Rox och cykelgaraget Atria..

 

Gunnar Hallen

Gunnar Hallén

Gunnar Hallén är en svensk arkitekt och formgivare som utformat allt från hela bostadsområden till parkmöbler. För Gunnar har det alltid varit viktigt att god design skall uppfylla såväl ergonomiskt och ekonomiskt som estetiskt högt ställda krav. De mer än 45 bostadsområden han genom åren utformat har alltid präglats av en stark känsla av natur, miljö och funktion och tillfört livskvalitet i människors vardag. För HAGS har Gunnar bland annat formgivit möbelserien Rörkröken.

 

gustav hallen

Gustav Hallén

Gustav Hallén är utbildad vid såväl Umeå Universitet som Konstfack i Stockholm och jobbar idag främst som industridesigner, men även med interaktionsdesign samt grafisk formgivning. Variationen av uppdrag har resulterat i design av såväl möbler, inredningsdetaljer, telefoner som högteknologiska glasögon, förpackningar, TV grafik med mera. Likt möbelserien Zeta har Gustavs produkter ofta tydlig grafisk identitet. Gustav har bland annat fått tre Red Dot Design Awards, Formex Formidable 2014 och är representerad på MoMA (Museum of Modern Art) i New York.

 

Jan Wickelgren

Jan Wickelgren

Jan Wickelgren är en svensk arkitekt och formgivare som under många år både utformat miljöer och produkter för det offentliga rummet. Allt från belysning, lekprodukter och möbler till parker och torg. Jan har en unik förmåga att förena det enkla och självklara med skönhet och funktion och ritade redan på 70-talet mycket lekprodukter och möbler för HAGS. Jan har genom åren vunnit priser både i Sverige och internationellt för sitt arbete. För HAGS har Jan utformat bland annat möbelserierna SofieroBirkaEnglandGripsholm, papperskorgen Sergel samt cykelgaragen StellaNova och Capella.

 

 

 

Lars Vejen

Lars Vejen

Lars Vejen är idag en av Danmarks mest intressanta och omskrivna formgivare. Han är utbildad vid Aarhus School of Architecture och har genom åren jobbat med en mängd olika produktområden såsom inredning, belysning, akustik och möbler. Lars sätter mycket stor vikt vid att jobba tillsammans med andra yrkesgrupper i sina projekt både vad gäller teknik, marknadsföring, försäljning eller logistik. ”Min största inspirationskälla är att studera hur människor, produkter, former, natur och strukturer interagerar” säger Lars som för HAGS har formgivit bänken Grid och soffan Spin. 

 

 

 

Kristian Gunnemo and Niklas Madsen

Niklas Madsen och Kristian Gunnemo

Niklas Madsen och Kristian Gunnemo är två industridesigners som för HAGS utvecklat askkoppen Gastro. Niklas har jobbat med inredning av offentliga lokaler runt om i världen medan Kristian genom åren har formgivit mycket produkter för inredningsbranschen.

 

Thorulf Löfstedt

Thorulf Löfstedt

Thorulf Löfstedt är en svensk industridesigner med mångårig erfarenhet av produktutveckling för offentlig miljö. Hans arbeten har tilldelats internationella designpriser inom flera områden såsom möbler, belysning, lekprodukter samt inom säkerhetsteknik. Thorulfs förmåga att förena estetik och funktion har lett fram till många produkter som blivit till glädje i människors vardag. För HAGS har Thorulf formgivit soffan Taberg.

 

X

Behöver du hjälp?

Vi svarar gärna på dina frågor, tankar och funderingar. 

Våra experter finns här för att hjälpa dig med frågor kring lekparksutrustning, utegym och parkmöbler. 

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

 

Kontakta oss

Växel: +46 380 47300

E-post: hags@hags.com

Adress: Grännavägen 7, 57833 Aneby

Postadress: HAGS Aneby AB, Box 133, 57823 Aneby


Kundsupport                                       Tekniska frågor,
+46 38047300 #1                                  Projekt & Installation
service@hags.com                               +46 38047300 #2
order@hags.com                                   tpi@hags.com
claim@hags.com