Träning & hälsa

Det finns många sätt att göra skillnad i ditt eget och dina medmänniskors liv. Här är några motiverande skäl till att installera ett utegym från HAGS. Träning förbättrar inte bara fysiken utan är en livsförhöjare av stora mått för såväl psyket som hela kroppen. I den allt mer kontoriserade och stillasittande miljö vi nu lever i där möjligheten till naturlig fysisk ansträngning saknas mer och mer, är motion och fysisk träning svaret!

Träningsutrustning för utegym

Vi hoppas kunna göra skillnad med tillgängliga, familjevänliga gym som utformats för alla - unga, gamla, inaktiva, aktiva och med olika hälsobehov. 

Forskare har enats om att runt 30 minuters träning fem dagar i veckan är minimum för att uppnå optimala effekter. Detta måste inte vara högintensiv träning utan kan vara något så enkelt som en rask promenad morgon eller kväll. Förutom att man mår bra så kan endorfinerna som utsöndras vid träning öka koncentrationsförmågan. Dessutom så bidrar träning till nyskapande av hjärnceller vilket kan vara värdefullt på ålderns höst.
 

Häng med oss och rör på dig
Lagom mycket träning kan ge stora hälsofördelar, både fysiskt och mentalt. Regelbunden rörelse stärker musklerna, som i sin tur skyddar leder och skelett. Det ökar också din rörlighet och balans som i sin tur minskar risken för fallskador och benbrott. Att röra på sig påverkar också vikten, blodfetter, blodtryck och blodsocker i rätt riktning. 

Den bästa träningen är den som blir av. Därför är det bra att välja något som känns roligt. Träningen ska också passa in i vardagsrutinerna. 


Det är aldrig för sent att börja träna
Det spelar ingen roll om man börjar träna i 80 eller 30 årsåldern. Det är aldrig för sent att börja. Den som är runt 80 år kan öka sin kondition och muskelstyrka med mellan 50 och 100 procent. Det finns ingen åldersgrupp som har så god nytta av att styrketräna som åldersgruppen 70 år och äldre.

 

Se träningsredskapen

Träning utomhus


Hur kan vi inspirera dig?

Det finns många sätt att göra skillnad i ditt eget och dina medmänniskors liv. Här är några motiverande skäl att installera ett Utegym från HAGS. 
Träning förbättrar inte bara fysiken utan är en livsförhöjare av stora mått för såväl psyket som hela kroppen. I den allt mer kontoriserade och stillasittande miljö vi nu lever i där möjligheten till naturlig fysisk ansträngning saknas mer och mer, är motion och fysisk träning svaret! Vill du öka välbefinnandet och ta kontroll över din vikt så är träning tillsammans med en bra kost rätta vägen att gå.

Skapa grön energi

chargin phone on an outdoor gym equipment

Vår utrustning fångar upp mänsklig energi och omvandlar den till användbar elektricitet. Med våra Power Smart Gym kan du ladda mobiltelefoner och surfplattor via USB och du kan lagra överflödig energi i vår Energy Display Unit för senare användning.

Kommer snart

Träningsredskap

HAGS Forest coming soon

Professionellt och tillgängligt utomhusgym i hög kvalitet med redskap som är utformade så att alla kan använda dem oavsett konditionsnivå. Alla produkter i Power Smart-sortimentet kan uppgraderas till att ingå i Smart-teknik.
 

Till produkterna

Din unika träningsplan

App for finding outdoor gyms

Planera, logga och spara dina träningar - Styrke/funktionsträning, yoga, löpning eller en skön promenad. Med Activate appen kan du skapa din egen unika träning - anpassa din träningsplan till dig och dina intressen - och om du vill, dela med vänner och på sociala medier. 

Mer om Activate Appen

Hygienisk miljö

antimicrobial paint on outdoor fitness equipment

Den antimikrobiella ingrediensen i HAGS CoatTM som är aktiv i ytlackeringen förhindrar att bakterier sprider sig på träningsredskapen upp till 99,99%.Detta ökar den hygieniska säkerheten även i populara utegym där många använder träningsredskapen.

Mer om HAGS CoatTM Teknik


HAGS Partnerskap med TGO 

Vårt samarbete med The Great Outdoor Gym Company (TGO), är grundat på vår gemensamma vision för att aktivera människors hälsa. Vi är eniga om att fysisk aktivitet är bästa sättet att hålla sig frisk.

Läs mer om TGO