Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Träning & Hälsa

Att träna ute är inne! 

Det finns många sätt att göra skillnad i ditt eget och dina medmänniskors liv. Här är några motiverande skäl till att installera ett utegym från HAGS. Träning förbättrar inte bara fysiken utan är en livsförhöjare av stora mått för såväl psyket som hela kroppen. I den allt mer kontoriserade och stillasittande miljö vi nu lever i där möjligheten till naturlig fysisk ansträngning saknas mer och mer, är motion och fysisk träning svaret! 

Lagom mycket träning kan ge stora hälsofördelar, både fysiskt och mentalt. Regelbunden rörelse stärker musklerna, som i sin tur skyddar leder och skelett. Det ökar också din rörlighet och balans som i sin tur minskar risken för fallskador och benbrott. Att röra på sig påverkar också vikten, blodfetter, blodtryck och blodsocker i rätt riktning. 
Den bästa träningen är den som blir av. Därför är det bra att välja något som känns roligt. Träningen ska också passa in i vardagsrutinerna. Klicka här för att se träningsutrustningen. 

Det spelar ingen roll om man börjar träna i 80- eller 30-årsåldern. Det är aldrig för sent att börja! Den som är runt 80 år kan öka sin kondition och muskelstyrka med mellan 50 och 100 procent. Det finns ingen åldersgrupp som har så god nytta av att styrketräna som åldersgruppen 70 år och äldre.

Träningsredskap

Professionellt och tillgängligt utomhusgym i hög kvalitet med redskap som är utformade så att alla kan använda dem oavsett styrka, konditionsnivå och ålder! 

 

Se hela vårt sortiment

TGO Activate 

Med denna app kan du skapa dina egna unika träningspass och dela dina framsteg och upplevelser med vänner och på sociala medier.. 

Yoga, funktionsträning, vikter, löpning eller promenader. Håll koll på allt i mobilen, du kan planera din träning i förväg och sedan aktivera den när du är redo att köra. Spara dina träningstillfällen med resultat så kan du själv följa din status och dela den med andra.

Hämta och installera Activate för din smartphone:

 

Hämta för IOS

Hämta för Android

 

TGO Activate app to find outdoor gyms

close up of pull up outdoor gym equipment

HAGS CoatTM

Antimikrobiella ytbehandlingar har visat anmärkningsvärda minskningar av bakterier i oberoende laboratorietester och HAGS CoatTM kommer som standard på alla HAGS träningsredskap. Alla målade stålytor på Fitnessredskapen kan nu skyddas från mikrobiell tillväxt och nedbrytning. Ytbehandlingens antibakteriella effekt pågår så länge som färg kvarstår, eftersom den antimikrobiella aktiva ingrediensen är fördelad i färgen.

Fitness standard

Svensk Standard (SS-EN 16630:2015) för permanent installerad fitnessutrustning, är tydlig i säkerhetsfrågor för träningsutrustning. HAGS följer alla regler och riktlinjer för högsta säkerhet. Du kan ladda ner och läsa vår guide för underhåll av sport & fitnessutrusning genom att klicka här. HAGS Academy erbjuder även utbildningar i säkerhet och underhållning av utegym. Där blandas teori med praktiska övningar och du får bland annat utföra besiktningsövningar, samt lära dig vilka lagar och regler som gäller. Vill du veta mer? Klicka här. 

HAGS partnerskap med TGO 

Vårt samarbete med The Great Outdoor Gym Company (TGO), är grundat på vår gemensamma vision för att aktivera människors hälsa. Vi är eniga om att fysisk aktivitet är bästa sättet att hålla sig frisk. Läs mer om TGO