Search Advanced Close

För att hitta produktnedladdningar klickar du bara på ett av alternativen ovan och använder sedan sökformuläret som visas för att hitta alla dokument som är associerade med din sökning.

 

Search Advanced Close

Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Glasparken i Limmared

I juni 2019 invigdes en ny aktivitetspark i Limmared - Glasparken

2019-08-20 15:02:00

Mer information

Sockerlekan i Staffanstorp

Sockerlekan i Staffanstorp. Tillgänglig lekplats med tema Sockerbruk-jordbruksindustri.

2019-06-13 10:08:00

Mer information

Vasaparken i Uppsala

En fin och välplanerad,riktigt bra tillgänglighetsanpassad park.

2018-07-12 09:17:00

Mer information

Referensplatser

Låt dig inspireras

Visa alla referensobjekt
Search Advanced ClosePlanering och förberedelse för att bygga en tillgänglig lekplats

Det krävs en hel del planering och förberedelse när man ska bygga en tillgänglig lekplats. Här visar vi en del viktiga saker som man bör tänka på för att komma vidare i processen.

Girl playing shop on a playground multi-play unit

Vilka bör vara involverade?

Det är en bra idé att samarbeta inom kommunen, för att dela ansvar och olika idéer i projektet. Det underlättar processen att skapa en passande lekplats.

Gör en plan för att engagera människor med olika intressen och kunskaper, som personer med  funktionsvariation,  familjer som har barn med funktionsvariation,  fritidspersonal, skolpersonal, kommunens tjänstemän och ev. andra intressenter.


Projektgruppen

Organisera en projektgrupp och fördela roller för att säkerställa ett bra arbetsflöde. Det är alltid bra att ha någon som tar ansvaret för barns deltagande, de kan utveckla kreativa och inkluderande metoder för att få med de berörda barnen från början till slutet av projektet. Tänk också på att involvera landskapsarkitekter och / eller lekplatsdesigners (som våra kunniga designers) för att säkerställa en realistisk tidslinje och hög kvalitet. 

Se till att intressenter hålls informerade om projektstatus, eventuella händelser och möten som sker genom regelbunden kommunikation via sociala medier,  webbplatser och nyhetsbrev.

children smiling on timber playground trail posts

Är platsen lämplig?

Platsvalet är viktigt då det påverkar lekplatsens utformning.

Undersök och planera din byggplats noggrant i början för att minimera kostnaderna och maximera säkerheten för framtiden.

En viktig sak att kontrollera är storleken på området eftersom det påverkar utformningen och kostnaderna för den planerade lekplatsen.

 


Naturliga inslag

Studera området för att avgöra omfattningen av förberedande arbete, eftersom det kan medföra extra kostnader. Men tänk på att naturliga funktioner som sluttningar och backar kan användas för att höja lekvärdet och våra designers kan utnyttja dem genom att t ex installera rutschkanor eller annat som passar in.

Tänk på fördelar och risker med träd och buskar, de kan bidra med skugga och skönhet, men eventuella underjordiska rötter och hängande grenar kan orsaka problem.

boy running down a slope in a train themed playground


Anpassning

Om det redan existerar en lekplats på området, kan vårt professionella team hjälpa dig att bedöma utrustningens säkerhet och kostnadseffekter, så att du lättare kan bedöma hur du vill hantera den.
Tänk på hur mycket sol lekplatsen är utsatt för under olika årstider, vissa produkter kan behöva placeras i skugga för att förhindra att de blir alltför varma.

 

Bekvämligheter/Hjälpmedel

Lekplatsen ska vara lätt att hitta och komma till, men bör också vara på ett säkert avstånd från vägar eller andra trafikerade områden. Titta runt för att se om det finns några bekvämligheter i närheten, som parkering, dricksvatten, toaletter, belysning etc. Detta är viktiga delar av ett tillgängligt lekrum och om det redan finns underlättar det för både planering och budget.

Något annat att fundera på

Att ha ett uppdrag, en vision och tydliga mål gör det lättare att hantera ekonomin, samtidigt som det hjälper de involverade i projektet att behålla fokus.

Ta reda på årliga underhållskostnader för lekplatser av den storlek och natur som stämmer in på lekplatsen du vill skapa, och gör en ekonomisk plan.

boy on a multi-play unit pulling up a bucket

Kontakta oss, vi hjälper gärna till med planering och design lekplatsen.

Playground aerial shot in Vejle Denmark

Net play in Vejle, Denmark

In close collaboration with the housing association, contractors and architects, we created a unique play area where the slope became the main attraction.

Mer information
structure de jeux thématique bateau

Inclusive Pirate Themed Playground, Burgos, Spain

HAGS designed and developed an inclusive playground in the city of Burgos for children of all abilities to enjoy, creating a comfortable play area for both children and parents.

Mer information
Inclusive playground multi play units in timber

Inclusive Tree House Themed Playground, Sweden

A fantastic inclusive playground in the city of Uppsala, Sweden, featuring a tree house-themed customised UniPlay unit.

Mer information
Inclusive Play

Kingsland Primary School, Wakefield

Kingsland Primary School is an outstanding rated SEN school in Wakefield, Yorkshire, which caters for children with a range of learning disabilities. They asked HAGS to design and build play areas for each of their two sites.

Mer information

Kontakta oss

Om du har frågor eller vill veta något om våra produkter kan du kontakta oss via telefon, fax, email eller direkt på vår hemsida. Om du inte vet vem på HAGS ska du prata med eller om du vill komma i kontakt med en viss person, är du välkommen att ringa vår växel.

Sverige

HAGS Aneby AB
Grännavägen 7 578 33 Aneby

Följ HAGS