Search Advanced Close

För att hitta produktnedladdningar klickar du bara på ett av alternativen ovan och använder sedan sökformuläret som visas för att hitta alla dokument som är associerade med din sökning.

 

Search Advanced Close

Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Glasparken i Limmared

I juni 2019 invigdes en ny aktivitetspark i Limmared - Glasparken

2019-08-20 15:02:00

Mer information

Sockerlekan i Staffanstorp

Sockerlekan i Staffanstorp. Tillgänglig lekplats med tema Sockerbruk-jordbruksindustri.

2019-06-13 10:08:00

Mer information

Vasaparken i Uppsala

En fin och välplanerad,riktigt bra tillgänglighetsanpassad park.

2018-07-12 09:17:00

Mer information

Referensplatser

Låt dig inspireras

Visa alla referensobjekt
Search Advanced Close

Så väljer/bygger du en Lekställning

En av fördelarna med lekställningar är att man kan utnyttja sitt utrymme på bästa sätt. Olika lekfunktioner på flera plan håller många barn aktiva och engagerade samtidigt.

Genom att kombinera fysiska utmaningar och mer stillsama spel så finns det möjligheter för barn i olika åldrar och förmågor att samspela och leka tillsammans.

UniPlay är ett modulbaserat leksystem med oändliga variationsmöjligheter som kan anpassas efter behov och budget.

Mixa och matcha färger, material och lekfunktioner

1- Välj ett av våra standardutföranden

Behöver du idéer? En standardenhet kan vara en perfekt lösning. Våra produkter finns i olika material och täcker in diverse behov och estetiska krav.

Bläddra igenom alternativen nedan. Vill du veta mer om produkterna är du välkommen att kontakta oss.

Lekställning i trä

Naturlig känsla

Timber multi-play unit UniPlay

Lekställning i trä och HPL

Naturligt och tåligt

Timber and HPL multi-play unit

Lekställning i stål och HPL

Underhållsfritt

Stainless steel multi-play unit UniPlay

2- Andra lekfunktioner?

custom multi-play unit UniPlay

Du kanske har sett en Uniplay ställning som skulle vara perfekt för ditt projekt, men du vill ha ett klätternät i stället för en rutschbana. Ett befintligt utförande kan anpassas efter dina specifikationer. Detta kan du göra mycket enkelt genom att växla lekfunktioner*. Med 50 komponenter att välja emellan har du enorma valmöjligheter.
* Vårt formgivarteam arbetar med dig under konsultationssteget och ser till att din nya design uppfyller gällande säkerhetsbestämmelser

3- Välj din egna färgställning

custom multi-play unit UniPlay

Vårt standardsortiment innehåller många olika färgalternativ, men många kunder beställer egna färgkombinationer. Vi kan tillverka stolpar, paneler och tak i valfri färg från RAL-färgkartan* . Vi kan skapa en lekställning med ett distinkt utseende, oavsett om du vill ha en neturral färgpalett eller kraftfulla nyanser för en lekfullstil.
*Ev. extra kostnad och längre leveranstider

4- Bygg din egen UniPlay ställning

custom mulit-play unit UniPlay

Ibland behöver våra kunder en helt specialtillverkad enhet av olika anledningar. Ibland behöver lekområdet passa in med omgivande arkitektur eller lokala landmärken. Ibland finns mycket specifika begränsningar att ta hänsyn till. Ibland vill man bara att den nya enheten ska berätta en unik historia som fångar intresset hos användarna och får dem att känna stolthet över sitt område.
Modulsystemet i UniPlay är flexibelt så att kunderna kan kombinera stolpar, paneler, golv, tak och andra komponenter för att skapa unika konstruktioner. Erfarna landskapsarkitekter eller entreprenörer har tillgång till alla CAD-block som behövs för att klara den här uppgiften. Samtidigt står vårt team redo att hjälpa personer som har liten eller ingen teknisk bakgrund och se till att deras vision blir verklighet.

Multi-play unit UniPlay steel or timber posts

Stolpar i stål eller trä

Välj mellan stolpar i barkbrun behandlad furu med fundament i galvaniserat stål, eller stolpar i pulverlackerat / rostfritt stål för maximal hållbarhet.

Multi-play unit UniPlay panels

Paneler i trä eller HPL

Våra lekpaneler finns i brunt rött eller grönt och du kan välja mellan vårt originalutförande i trä eller det hållbara och klara HPL alternativet.

Multi-play unit UniPlay decks

Golv i trä eller HPL

Skapa ett helt naturligt utseende med rektangulära eller triangelformade trädäck i barkbrunt, eller välj slitstark HPL i svart med halkskyddad yta.

Multi-play units UniPlay timber steel HPL stainless steel

Vilken lekställning passar dig bäst?

Läs mer om materialen vi använder i UniPlay

Utöka möjligheterna

1- Kombinera två standarenheter

custom multi-play unit UniPlay

Detta är det enklaste sättet att skapa en anpassad enhet då det kräver lite extraarbete. Det är också perfekt om du vill utöka en befintlig enhet då du kan bygga din lekplats i steg så att du alltid håller budget och plan.

2- Bygg på höjden

custom multi-play unit UniPlay

Höga torn skapar en "wow - faktor" och de drar omedelbart till sig besökarnas uppmärksamhet. UniPlays modulsystem gör det möjligt att lägga till vångar och bygga torn upp till 10 meters höjd.

3- Bygg på längden

custom multi-play unit UniPlay

Samma princip gäller vid utbyggnad i vågrät riktning. Triangelformade och rektangulära däck kan kombineras på flera sätt för att skapa egna layouter.

Bygg din egen lekplats på en sluttning

custom multi-play unit UniPlay

Naturlig terräng behöver inte alls vara något hinder, utan kan byggas in i utformningen av en UniPlay-enhet och bidra till en stimulerande lekupplevelse. Eftersom stolpar finns i varierande storlekar kan de användas för att skapa en struktur som följer markens form. På detta sätt kan du utnyttja en utmanande sluttning på bästa sätt. Vårt designteam rekommenderar lämpliga lekaktiviteter på markplansmoduler. Teamet har skapat tusentals utmanande och samtidigt säkra strukturer på sluttande underlag.
Barn dras naturligt till intressanta landskap med varierande nivåer. Den här typen av utförande ger ytterligare lekvärde.

Lekställning in landskapet och låt det bli en del av din lekställning

custom multi-play unit UniPlay

Träd, buskar, stenar och stenblock hjälper till att skapa en miljö som stimulerar alla sinnen. Barnen kan utforska naturen, utveckla viktiga motoriska färdigheter och använda sin fantasi. Utrustningen ger också utrymme för diverse arter och bidrar till biologisk mångfald. På senare tid har stort fokus lagts på att använda naturliga ytor för människors hälsa och välbefinnande, och hur viktigt det är att bevara naturliga områden för framtiden. Därför kommer många kunder att be oss bevara och skydda dessa naturliga variationer vid installation av ett lekområde. Om det naturliga området hålls intakt får lekplatsen också ett mjukare visuellt intryck. Detta är viktigt på platser som har stränga standarder för bevarande av historiska miljöer. Ny utrustning måste då kunna smälta in väl i den omgivande miljön. Tack vare Uniplays flexibilitet kan vi enkelt klara av alla utmaningar som omgivningen kan ge. Vi bygger helt enkelt in dem i utformningen, ser till att alla säkerhetskrav uppfylls samt att det inte finns någon risk för kollisioner. Vi kan också bygga MultiPlay-strukturer med fantastiska lekmöjligheter. Dessa kan monteras på ett relativt litet område, till exempel mellan en stig och ett skogsområde.

Vill du veta mer om att skapa inspirerande lekområden och bygga in landskapselement? Läs vår guide om leklandskap