Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Aneby

Namngiven efter den lilla orten där HAGS föddes, är Aneby en hyllning till HAGS 75-års jubileum och den plats där dess anrika resa tog sin början.

Med en elegant och modern design som smälter samman med omgivningen, ger Aneby-bänken en touch av enkelhet och elegans till alla utomhusmiljöer. Dess rena linjer och noggrant utvalda material återspeglar HAGS engagemang för kvalitet och hållbarhet, värden som har varit närvarande sedan företagets start.

Oavsett om det är på en lekplats, i en park eller längs ett promenadstråk, är Aneby-bänken mer än bara en plats för att vila. Den representerar en företagshistoria som har formats av innovation, engagemang och samhörighet. Så när du tar plats på Aneby-bänken, tar du del av en bit historia och blir en del av en hyllning till HAGS och dess 75 år av framgång och utveckling.

 

Visa produktsida

 

Design

Att packa ned 75års traditioner och historia i en produkt kändes som en rolig men svår uppgift.  Jag ville få fram en retrokänsla men samtidigt ta med det moderna för att den skulle passa in i dagens samhälle. De små horisontella linjerna blev representanter av starten i lilla Aneby, vidare längre och mer omfamnande linjer visar hur långt HAGS har kommit med att finnas till runt om i hela världen. Anebybänken är som starten av HAGS, tillverkad i Sverige av svenska material.

"Jag ville få fram en retrokänsla men samtidigt ta med det moderna för att den skulle passa in i dagens samhälle."
-Ludvig Rundlöf, Designer

Material och färger

Aneby består av värmebehandlat trä som är en innovativ teknik. Genom att exponera trä för kontrollerad värme och fuktighet kan dess egenskaper förbättras avsevärt. Denna process resulterar i trä med ökad dimensionell stabilitet, motståndskraft mot röta och insektsangrepp samt ger en karakteristisk estetik. Skelettet på Aneby består av stål som håller ihop hela konstruktionen och står emot väder och vind.

Med endast två material blir bänken lätt att återvinna och återbruka. Eftersom trä är ett förnybart material så har den ett lågt koldioxidutsläpp. Stålet innehåller en hög andel återvunnet material vilket innebär att miljöpåverkan är relativt liten.

red galvanised      

Grå/Svart

Grå/Grön

 

 

 

 

 

 

Aneby Kommun

Aneby kommun är en charmig och naturskön kommun belägen i södra Sverige. Här finner man en harmonisk mix av traditionell svensk landsbygd och moderna bekvämligheter. Staden Aneby är centralorten i kommunen och fungerar som en livlig knutpunkt för olika aktiviteter och service.

Kommunen är omgiven av en fantastisk natur med frodiga skogar, glittrande sjöar och böljande kullar. Detta gör att det finns gott om möjligheter till friluftsliv och rekreation året runt. Man kan ge sig ut på vandringsturer längs vackra stigar, ge sig ut på fiskeäventyr på sjön Sommen eller bara njuta av den fridfulla naturen i någon av kommunens många parker.

Aneby är en pittoresk och välmående plats där natur och tradition möts. Med sin vackra omgivning och bekvämligheter erbjuder kommunen en trevlig livsmiljö för både boende och besökare.

X

Behöver du hjälp?

 

Vi svarar gärna på dina frågor, tankar och funderingar. 

Våra experter finns här för att hjälpa dig med frågor kring lekparksutrustning, utegym och parkmöbler. 

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

 

Kontakta oss

Växel: +46 380 47300

E-post: hags@hags.com

Adress: Grännavägen 7, 57833 Aneby

Postadress: HAGS Aneby AB, Box 133, 57823 Aneby


Kundsupport                                       Tekniska frågor,
+46 38047300 #1                                  Projekt & Installation
service@hags.com                               +46 38047300 #2
order@hags.com                                   tpi@hags.com
claim@hags.com