Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Atria

Ett innovativt och estetiskt tilltalande cykelgarage som inte bara erbjuder praktisk förvaring för cyklar utan också utstrålar stil och funktion. Här ligger fokus på att ge cyklister en säker och skyddad plats att förvara sina cyklar samtidigt som det bidrar till stadens arkitektoniska skönhet. Det estetiska värdet i designen är tydligt med dess rena och minimalistiska utseende.

 

Cykelgaraget har utformats för att skydda cyklarna från väder och vind. Med sitt robusta och hållbara material skyddas cyklarna effektivt mot regn, snö och solens blekande strålar. Atria är snölasttestad och klarar snözon 2.5, vilket innebär att det tål drygt 1750 kg snö.

 

Design - Gunilla Allard

Gunilla Allard är en av skandinaviens mest ansedda möbelformgivare. Flera av hennes produkter har blivit klassiker som älskas av människor både inom den privata och offentliga sektorn. Hon är en mästare på att kombinera funktion och elegans och lägger stor vikt vid att även små detaljer skall bli fulländade. Gunilla har sin bakgrund som scenograf inom filmindustrin, där hon bland annat arbetade med Ingmar Bergman innan hon år 1983 började på Konstfack i Stockholm för att studera möbeldesign. Hon har tilldelats ett stort antal priser och utmärkelser, bland annat Bruno Mathsson-priset samt danska Georg Jensen-priset. Hon har även utsetts till hedersdoktor vid Linnéuniversitet i Växjö.

Vad hade du för tankar bakom Atria?

När jag påbörjar ett designprojekt så tittar jag mycket inåt i företaget och dess DNA. Så var även fallet med cykelgaraget Atria. Jag vill fånga företagets historiska utveckling i produkterna som jag tar fram samt att jag vill blicka framåt och lufta designen till en modern och tidsenlig touch. När jag designade Atria så var det viktigt för mig att behålla den nostalgiska känslan i cykelgaraget. Formen har en koppling till nutidens pergola där taket på cykelgaraget har formen av en traditionell jalusi som var vanligt på 60-talet.

Det var också viktigt för min del att cykelgaraget skulle vara enkelt och rent i sina former. Formerna skulle vara mjuka och organiska samt att det ska vara bra insyn i cykelgaraget så att det inte ska upplevas som för låst och instängt. Det ska vara säkert och öppet med möjlighet att se in men samtidigt inte tappa någon funktion.

 

Hur föddes idén om Atria?

HAGS behövde ett nytt och arkitektoniskt cykelgarage. Lite mer formgivet och inte så rakt och strikt som de gamla traditionella cykelgaragen som fanns på HAGS sen tidigare. Ganska tidigt kom idén med det organiska och mjuka i designen.

 

Var hittar du din inspiration/kreativitet?

Livet är min inspiration! Om jag passerar något i min omgivning kan jag få en idé. Naturen är en stor inspirationskälla men även möten med spännande människor kan inspirera mig. Jag kan hämta inspiration var som helst!

 

Hur tycker du att samarbetet med HAGS har fungerat?

Jag gillar verkligen att komma till en riktig verkstad. Tillsammans med HAGS produktutvecklingsavdelning och prototypverkstad så får jag en möjlighet att jobba fram idén från skissbordet till färdigt cykelgarage. Jag gillar denna typ av samarbeten.

 

Vilken av produkterna som du har gjort i samarbete med HAGS är din favorit och varför?

Alla projekt har varit speciella på sitt sätt, men om jag ska lyfta fram något specifikt så är det Rox, Flox & Chili. Att få bygga familjer med design och detaljer som går igen i bänk, blomlåda och grill - det gillar jag med dessa projekt. Att jag fick ta fram ett flertal produkter i samma familj med samma formspråk, gjorda av hållbart trä och hållbart stål.

Material och färger

Atria består av stål som står emot väder och vind. Detta gör också att garaget blir lätt att återvinna och återbruka. Stålet innehåller en hög andel återvunnet material vilket innebär att miljöpåverkan är relativt liten. Atria finns i två varianter: antingen med eller utan sidopaneler. Som standard finns färgalternativen helt i galvat stål eller galvat stål & svart ram.

red galvanised      

Galvat

Svart/Galvat

 

 

 

 

 

 

X

Behöver du hjälp?

Vi svarar gärna på dina frågor, tankar och funderingar. 

Våra experter finns här för att hjälpa dig med frågor kring lekparksutrustning, utegym och parkmöbler. 

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

 

Kontakta oss

Växel: +46 380 47300

E-post: hags@hags.com

Adress: Grännavägen 7, 57833 Aneby

Postadress: HAGS Aneby AB, Box 133, 57823 Aneby


Kundsupport                                       Tekniska frågor,
+46 38047300 #1                                  Projekt & Installation
service@hags.com                               +46 38047300 #2
order@hags.com                                   tpi@hags.com
claim@hags.com