Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

 

Guider & riktlinjer

Läs och ladda ner guiderna här.

 

Säkerhetskrav på lekplatser

All lekutrustning som installeras på allmänna områden ska besiktigas och underhållas i enlighet med Europastandardernas vägledning för installation, besiktning, underhåll och drift: SS-EN 1176-7. De som äger eller är driftansvariga, oavsett om det är privat eller offentligt ägande, har ett stort ansvar. Den driftansvariga ska se till att rutinmässigt drift och underhåll utförs och att säkerhetskontroller av lekredskapen utförs på lekplatser och lekmiljöer. De personer som utför dessa kontroller bör ha en ingående förståelse av standarden för att kunna säkerställa att dessa beaktas fullt ut. För fullständig information, rekommenderas att gällande standard, SS-EN 1176, används.

HAGS produktgarantier gäller endast om besiktningar och underhåll utförs enligt informationen i det här dokumentet. Hur ofta besiktningarna ska göras varierar beroende på typ av utrustning/material samt andra faktorer, t.ex. användning, risk för vandalisering, klimatförhållanden, luftförorening samt utrustningens ålder.

Läs och ladda ner Dags att se över lekplatsen.

Läs och ladda ner Besiktning och underhåll av lekredskap.
Läs och ladda ner Driftsrutiner för lekplatser.

 

Säkerhetskrav på utegym och fitnessutrustning

Den nya Europastandarden har klargjort säkerhetsfrågor och testmetoder för den utomhusutrustning som finns på marknaden. Den har också etablerat en tydlig uppsättning riktlinjer för de personer som arbetar med specifikationer och inköp. Riktlinjer finns även för att alla tillverkare ska förstå rekommendationer som rör utomhusanläggningar. För att förbättra säkerheten ytterligare, förenkla användningen och se till att alla fitnessprodukter klarar besiktningarna, har vi utvecklat ytterligare funktioner som kompletterar den nya standarden SS-EN 16630. Detta gör vi genom införandet av effektiv märkning med QR-koder och interna stoppanordningar.

Enligt standarden SS-EN 16630 måste all utrustning märkas med information och anvisningar om övningar, utrustningens huvudfunktioner samt säkerhetsinformation. Vårt produktsortiment uppfyller självfallet den nya standarden. Vi går ett steg längre genom användning av QR-koder för utrustningens användning, för barn, ungdomar och vuxna med kroppslängd över 1,4 m. QR-koderna ger även en försäkran om medicinsk säkerhet före användning och en webblänk till utbildningsvideoklipp för nya användare.


Vi har även tagit ytterligare steg för att förbättra säkerheten genom att montera integrerade stoppanordningar. De externa stoppanordningarna på fitnessutrustning uppfyller SS-EN 16630, men de nytillkomna integrerade stoppanordningarna har minskat risken för klämning av händer och fötter. De nya integrerade stoppsystemen finns nu för Air Skier, Air Walker samt Lat Pull & Push-utrustning, för högre säkerhet.


Läs och ladda ner Inspektion och underhåll av fitnessutrustning.
Vi erbjuder även utbildningar i säkerhet och underhållning av utegym. Läs mer och anmäl dig här. 

 

 

X

Behöver du hjälp?

Vi svarar gärna på dina frågor, tankar och funderingar. 

Våra experter finns här för att hjälpa dig med frågor kring lekparksutrustning, utegym och parkmöbler. 

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

 

Kontakta oss

Växel: +46 380 47300

E-post: hags@hags.com

Adress: Grännavägen 7, 57833 Aneby

Postadress: HAGS Aneby AB, Box 133, 57823 Aneby


Kundsupport                                       Tekniska frågor,
+46 38047300 #1                                  Projekt & Installation
service@hags.com                               +46 38047300 #2
order@hags.com                                   tpi@hags.com
claim@hags.com