Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Guide för UniMini & UniPlay

För dig som vill ha en färdig lekställning

En standardenhet kan vara en perfekt lösning. Våra produkter finns i olika storlekar, färger och material, som täcker in diverse behov och estetiska krav. UniPlay är ett optimalt leksystem som är variationsrikt och genomtänkt i varje detalj, och har alltid säkerhet i fokus. Du hittar hela sortimentet för UniPlay lekställningar här. För de lite mindre barnen finns motsvarande leksystem - UniMini. Dessa produkter hittar du här. Vill du veta mer om produkterna är du varmt välkommen att kontakta oss. 

Bygg din egen lekställning

Ibland behöver våra kunder en helt specialtillverkad enhet av olika anledningar. Det kan vara för att få lekområdet att passa in med omgivande arkitektur eller lokala landmärken. I vissa fall finns mycket specifika begränsningar att ta hänsyn till, men ofta vill man bara att den nya enheten ska berätta en unik historia som fångar intresset hos användarna och inspirerar till lek och aktivitet. Modulsystemet i UniPlay är flexibelt så att kunderna kan kombinera stolpar, paneler, golv, tak och andra komponenter för att skapa unika konstruktioner. Erfarna landskapsarkitekter eller entreprenörer har tillgång till alla CAD-block som behövs för att klara den här uppgiften. Samtidigt står vårt team redo att hjälpa och se till att deras vision blir verklighet. Möjligheterna är oändliga! Nedan ger vi 7 tips på saker du bör tänka på i planeringen av en ny lekställning. 

Bygg din egen UniPlay

1. Lekfunktioner

Du kanske har sett en UniPlay-ställning som skulle vara perfekt för ditt projekt, men du vill ha ett klätternät i stället för en rutschkana. Ett befintligt utförande kan anpassas efter dina specifikationer. Detta kan du göra mycket enkelt genom att växla lekfunktioner. Med 50 komponenter att välja emellan har du enorma valmöjligheter. Vårt formgivarteam arbetar med dig under konsultationssteget och ser till att din nya design uppfyller gällande säkerhetsbestämmelser.

Lekfunktioner UniPlay

2. Välj färg

Vårt standardsortiment innehåller många olika färgalternativ, men många kunder beställer egna färgkombinationer. Vi kan tillverka stolpar, paneler och tak i valfri färg från RAL-färgkartan (ev. extra kostnad och längre leveranstider). Vi kan skapa en lekställning med ett distinkt utseende, oavsett om du vill ha en neutral färgpalett eller kraftfulla nyanser för en lekfull stil.

Välj färg på UniPlay

3. Kombinera flera standard-enheter

Detta är det enklaste sättet att skapa en anpassad enhet då det kräver väldigt lite extra arbete. Det är också perfekt om du vill utöka en befintlig enhet då du kan bygga din lekplats i steg så att du alltid håller budget och plan.

kombinera flera lekenheter

4. Bygg på höjden

Höga torn skapar en "wow-faktor" och de drar omedelbart till sig besökarnas uppmärksamhet. UniPlays modulsystem gör det möjligt att bygga torn upp till 10 meters höjd.

 

bygg på höjden

5. Bygg på längden

Samma princip gäller vid utbyggnad i vågrät riktning. Triangelformade och rektangulära däck kan kombineras på flera sätt för att skapa en unik design.

bygg på längden

6. Bygg på en sluttning

Naturlig terräng behöver inte alls vara något hinder, utan kan byggas in i utformningen av en UniPlay-enhet och bidra till en stimulerande lekupplevelse. Eftersom stolpar finns i varierande storlekar kan de användas för att skapa en struktur som följer markens form. På detta sätt kan du utnyttja en utmanande sluttning på bästa sätt. Vårt designteam rekommenderar lämpliga lekaktiviteter på markplansmoduler. Teamet har skapat tusentals utmanande och säkra strukturer på sluttande underlag. Barn dras naturligt till intressanta landskap med varierande nivåer. Den här typen av utförande ger ytterligare lekvärde.

bygg på en sluttning

Multi-play unit UniPlay steel or timber posts

 

 

 Stolpar i stål eller trä
Välj mellan stolpar i barkbrun behandlad furu med fundament i galvaniserat stål, eller stolpar i pulverlackerat / rostfritt stål för maximal hållbarhet.

 

 

 

Multi-play unit UniPlay panels

 

 

 

 


Paneler i trä eller HPL

Våra lekpaneler finns i brunt rött eller grönt och du kan välja mellan vårt originalutförande i trä eller det hållbara och klara HPL alternativet.

 

Multi-play unit UniPlay decks

 

 

 

 


Golv i trä eller HPL

Skapa ett helt naturligt utseende med rektangulära eller triangelformade trädäck i barkbrunt, eller välj slitstark HPL i svart med halkskyddad yta.

 

Multi-play units UniPlay timber steel HPL stainless steel

 

 

 

 


Vilken lekställning passar dig bäst?
Läs mer om materialen vi använder genom att klicka här.

 

7. Inkludera landskapet

Träd, buskar, stenar och stenblock hjälper till att skapa en miljö som stimulerar alla sinnen. Barnen kan utforska naturen, utveckla viktiga motoriska färdigheter och använda sin fantasi. På senare tid har stort fokus lagts på att använda naturliga ytor för människors hälsa och välbefinnande, och hur viktigt det är att bevara naturliga områden för framtiden. Därför kommer många kunder att be oss bevara och skydda miljön vid installation av ett lekområde. Om det naturliga området hålls intakt får lekplatsen också ett visuellt mjukare intryck. Tack vare Uniplays flexibilitet kan vi enkelt klara av alla utmaningar som omgivningen kan ge. Vi bygger helt enkelt in dem i utformningen och ser till att alla säkerhetskrav uppfylls. Vi kan också bygga MultiPlay-strukturer med fantastiska lekmöjligheter. Dessa kan monteras på ett relativt litet område, till exempel mellan en stig och ett skogsområde. Vill du veta mer om att skapa inspirerande lekområden och bygga in landskapselement? Klicka här.

inkludera landskapet i din lekställning